A múlt héten egy rögtönzött 3 napos svájci – francia – német – osztrák minikörutazást tettem. A kiindulópont Budapest volt, innen elrepültem Baselbe, majd továbbhaladtam, Strasbourg felé, innen Achern volt az úticél. Itt töltöttem el egy napot, ezután irány Bajorország, azon belül pedig München és Ingolstadt, ezután pedig haza. A visszautat végig kocsival, tehát csak a kiutazás volt repülővel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Travelling to #Basel #EuroAirport ✈️? #travel #mik #ikozosseg #life #budapest_is_awesome #insta_bp #instahun #budairport #belautazik

BélaUtazik (@belautazik) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Egy kis Basel???✈️ #mik #ikozosseg #life #Basel #switzerland #today #trip #EuroAirport #goToGermany #nofilter #huaweip20pro #huawei #instahun

Béla (@belatothu) által megosztott bejegyzés,

Bázel Svájc északnyugati részén, a svájci-német-francia hármashatárnál, a Rajna két partján elterülő város. Svájc harmadik legnagyobb városa és egyben a Basel-Stadt kanton fővárosa. A 2015. évi adatok alapján 175 131 lakosa van, de a háromországos agglomerációjában mintegy 731 000 ember él. Érdekes volt, hogy amikor megérkezetem három irány közül tudtam választani, hogy merre hagyjam el a repülőteret: Svájc, Németország, Franciaország. Svájc felé vettem az irányt, és az 50-es számú busszal bementem Básel belvárosába. Sok időm nem volt, ugyanis FlixBus-al már indultam tovább Strasbourg – Kehl irányába, de azért próbáltam hasznosan eltölteni az időt. Arra figyelni kell, hogy Svájcban nem érvényesek az EU roaming szabályok, így mobilinternet és a hívások is elég borsos árúak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Basel ?? #nofilter #nofilterneeded #mik#ikozosseg #Basel #switzerland

BélaUtazik (@belautazik) által megosztott bejegyzés,


Strasbourg város Franciaország keleti határán, ahol az Ill-folyó a Rajnába torkollik. Az Elzászi régió és Bas-Rhin megye székhelye. Itt található az Európai Parlament, az Európa Tanács és az Emberi Jogok Európai Bírósága. Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli. Ide már sötétben érkeztem, de így is szépnek tűnt.
Még aznap este megérkeztem Achernbe, ahol másnap jóval több idő állt a rendelkezésemre, hogy felfedezzem a környéket.


A Fekete-erdő (németül Schwarzwald) erdővel borított hegyvidék Baden-Württembergben, Németország délnyugati részén. Nyugatról és délről a Rajna völgy határolja. A legmagasabb csúcsa a Feldberg, 1493 méter. A hegység az itt található számos tobozos fa sötét színéről kapta a nevét. Mindig mondom, hogy az ősz a legszebb hónap, de itt újra csak erről tudtam meggyőződni. Hihetetlen milyen gyönyörű ilyenkor a Fekete Erdő.
Délután indulás München felé, azonban megállás Hoffenhem-ben, hátha sikerül Szalai Ádámot elérni pár szóra és egy képre edzésen. Sajnos nem sikerült, de azért a stadiont meglestem. Este érkezés Münchenbe, ahol még egy gyors esti városi sétára volt idő. Másnap Ingolstadt-ot sikerült felfedeznem. Győr nagyságú és stílusú város, lehet nem véletlenül választotta az Audi Győrt annak idején… Ingolstadt egy város Bajorországban, a Németországi Szövetségi Köztársaságon belül. A Duna partján elterülő város Bajorország központja. 2014. december 31-én 131002 fő volt a lakossága, mely által része a müncheni metropolita területeknek, melynek a lakossága több mint 5 millió fő.
A várost a 18. század második felében alapította az Illuminátus rend, mely titkos társulat gyökerei egyébkéntis a bajor régióra vezethető vissza.

Szűk három napba körülbelül ennyi fért bele, de így is eredményes és tartalmas három napot töltöttem el, és érintettem Magyarországgal együtt ennyi idő alatt 5 európai országot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Add meg a kommented
Kérlek add meg a neved