Négy nap szuper napsütésben, boldogságban, jobbnál jobb zenekarokkal – ennél tökéletesebben nem is zárulhatott volna a nyári fesztiválszezon. 2017-ben is ellátogattunk a Strand Fesztiválra, ezúttal mind a négy napra váltottunk jegyet (bérletet). Maga a fesztivál szépen lassan felnőtt a hazai prémium fesztiválok közé. Igazából akárhogy is nézem talán a legjobb ár/érték arányú fesztiválnak mondanám.

Tavaly napijeggyel voltunk kint a szombati napon, amikor Halott Pénz és Wellhello koncert volt egymás után. Már akkor nagyon megvett minket a fesztivál.  Barátságos az egész. Szinte csak magyarok vannak kint, az árak azért barátságosabbak mint a Balaton Soundon vagy a Szigeten, nem beszélve arról, hogy ha időben veszi valaki a bérletet akkor olcsóbb a bérlet mint egy Sound napijegy, ami azért nem elhanyagolható…

John Newmant sem kell már bemutatni az itthoni fesztiválközönségnek, a tehetséges brit énekes azonban folyton képes ámulatba ejteni minket, minden fellépése egy igazi show műsor. Az énekesnél tavaly ismét agydaganatot diagnosztizáltak, ő azonban továbbra is teljes erőbedobással, szívvel-lélekkel járja a fesztiválokat – igaz, idén jóval kevesebb helyen láthatjuk, de ezek között volt a STRAND fesztivál is.

És itt is prémium fesztiválélményt kap az ember. Nem is gondoltam rá, hogy erről írok egészen az utolsó nap, utolsó nagy koncertjéig. John Newman valami olyan elképesztő koncertélményt adott nekünk, amire emlékezni fogunk egy darabig. A fesztiválon továbbá olyan külföldi világsztárok is felléptek mint a Bastille, Parov Stelar, Alan Walker, Alle Farben, Icona Pop vagy Redfoo.

A magyar zenei vonalat szinte az összes nagy név képviselte. A teljesség igénye nélkül: Halott Pénz, Wellhello, Punnany Massif, Quimby, Kelemen Kabátban, Rúzsa Magdi…

Mellékelek hozzá egy videót is ahol látható, hogy teljes önkívületi állapotban volt a sztár karnyújtásnyira a rajongóktól.

Továbbá néhány képet a fesztivál többi napjáról.
125 ezer látogatót vonzott augusztus 23-26. között a Balatonra a STRAND fesztivál és a B.my.Lake.