Nin 15 kilométerrel Zadar felett található, egy 500 méter átmérőjű kis szigeten. A szigetecske egy homokos, iszapos lagúnában található. Maga a sziget a lagúna agyagos földjének feltöltött hordaléka. Eredetileg egy folyó torkolata volt a mai Nin. A környező települések is a folyó hordalékára épültek, így a környék tele van homokos strandokkal és gyógyiszappal.

Nin és környéke egy kiszáradt folyó medrére épült, így az egész terület egy homokos földnyelv. Ennek megfelelően Nin strandjai is mind homokosak. Nin városát is körbeveszik, sőt jó hosszan elnyúlnak a szomszédos települések előtt is.
Nin homokos strandjai közvetlenül a város előtt terülnek el

DCIM100MEDIA

Nin homokos strandjai mintegy 8 kilométer hosszan nyúlnak el Nin és a szomszédos települések előtt. Gyakorlatilag a teljes Nin-félsziget tele van homokos strandokkal, így nyugodtan válasszunk szállást Privlaka, Vrsi vagy Zaton településeken, itt is ugyanolyan homokos strandokat fogunk találni.Kisgyerekesekkel tökéletes választás Nin strandja
Ezek a strandok nagyon lassan mélyülnek. Sokszor olyan érzést keltenek, mintha egy sekély állóvízben lennénk. Egészen kis babával is nyugodtan belemehetünk a tengerbe, mert sok helyen ennyire lassan mélyül a tenger.

A sekély parton a tenger vize jól felmelegszik, így kellemeset strandolhatunk kisgyerekkel is. Érdemes azonban a legnagyobb kánikulában visszamenni az apartmanunkba, ott enni és lepihenni a hőségben, majd ahogy a nap elkezd lemenni, visszasétálhatunk a strandra. A háttérben található Velebit hegyei közül sokszor, kellemes hűvös légáramlatok érkeznek (ez a mistral szél) melytől Nin strandjain jobban elviselhető a hőség, mint egyébként a tengerpartokon. Ugyan Nin alapvetően északi tájolású tengerpartokkal rendelkezik, mely szerint a nap tőlünk balra Zaton felé fog lemenni, de az egész félsziget annyira lapos, hogy a naplementéket jó hosszan végignézhetjük.

Megközelítés

Nin és a környező települések első számú nyaralási úticél. Magyarországról könnyen megközelíthető ez a régió. Budapesten ráhajtunk az M7-es autópályára, egyenesen haladunk, majd Zadarnál lejövünk az autópályáról. A fennmaradó néhány kilométert, pedig jól kitáblázott autóúton levezetjük.
Budapest, Nin távolsága: 630 km.

Ninska Laguna strand a történelmi jelentőséggel bíró Nin város mellett helyezkedik. Laguna az egyik legismertebb és legnépszerűbb strand a környéken, a helyiek és turisták kedvenc fürdőzőhelye.

Laguna homokos strand, melyről kiváló kilátás nyílik a környező hegyekre és ez is oka népszerűségének. A nin-i Laguna “ Kraljičina plaža” néven is ismert. Ideális gyermekes családoknak sekély tengervíze és meleg hőmérséklete miatt. A strandon kültéri tus, nyilvános wc, átöltöző kabinok, napágyak és napernyők bérlésének lehetősége adott.

Gyógynövényekben gazdag strand, ezért gyógyturizmus céljából is érkeznek ide vendégek. A sport kedvelői homokröplabda, kitesurfing, badminton…stb. lehetőségek közül választhatnak. A nyári hőségben különböző bárok, éttermek és egyéb vendéglátóipari egységek állnak rendelkezésére felfrissülés céljából, ugyanitt kipróbálhatják a dalmát ételspecialitásokat is.