Biztosan mindenki ismeri a német HB sört. Nem véletlenül… Méltán világhírű sörmárka, mely a bajor állami kormány tulajdonában lévő sörfőzde terméke. Hofbräuhaus am Platzl néven hívott söröző, ami München belvárosában van vonzó és hangulatos időtöltést ad egy kellemes sör társaságában. Nem mellesleg a világhírű Oktoberfest-en az egyik legnagyobb sátor is a HB-é.

A Hofbräuhaus am Platzl egyébként egy sörcsarnok, amit 1589-ben I. Maximilian bajor herceg építtetett, a Müncheni sörfőzde Staatliches Hofbräuhausjának meghosszabbításaként.
Az étterem a Hofbräuhaus am Platzl többségét magában foglalja, amelyhez tartozik egy bálterem és egy szabadtéri kert is. A menüben a bajor konyha hagyományos kedvencei, mint a Brezn (puha perec), az Obatzda , a Hax’n és a kolbászok, mint a Bratwurst és a Weisswurst is megtalálható továbbá világos sör, barna sör, búza sör és bor is.A müncheni legnagyobb idegenforgalmi vonzereje az Oktoberfest után, a Hofbräuhaus am Platzl is a helyiek által látogatott, sokan közülük megőrzik a korsókat is. Forgalmas órákban hagyományos bajor zenét játszanak ami még hangulatosabbá teszi a helyet. Egyébként München a sör vonatkozásában három világrekorddal is büszkélkedhet:

  • Nincs még egy város, ahol hat komoly volumenű és jó színvonalú sörgyár székelne (Hofbräu, Paulaner, Hacker-Pschorr, Löwenbrau, Spaten-Franziskaner, Augustiner).
  • Az Oktoberfest a hatmillió látogatójával a világ legnagyobb sörfesztiválja.
  • Kétségkívül a világ leghíresebb kocsmája a München óvárosában álló Hofbräuhaus.