Az első fakultatív kirándulás ahova elmentünk az a Paradise Island – Paradicsom sziget. Több lehetőség is volt ide elutazni. Az egyik az a magyar utazásszervező cég által szervezett úttal, ami egyrészt drágább volt mint amire mi mentünk másrészt nem a szálloda saját kikötéjéből indult volna, hanem busszal vittek volna a kikötőbe.

A másik lehetőség amit mi választottunk az a parton lévő fakultatív programokat (buggy, Orange bay, Safari stb.) kínáló helyi utazászervező által. Ez már alapból olcsóbb volt és még alkudni is lehetett belőle. Nagyon kedves volt a srác akinél intéztük. Utána lévő napokban is állandóan jött és beszélgettünk. Épp a rámenősség határát súrolta, még belefért. Másrészt így a kirándulás a szálloda saját kikötőjéből indult és ide is érkeztünk vissza.

Reggel 8-9 óra környékén volt gyülekező a tengerparton, ahol mindent biztosítottak számunkra ugyanis sznorkelezés is volt a nap programjában, így akinek nem volt búvármaszk vagy békatalp annak ingyen adtak kölcsön. Kihajózás után körülbelül 1.5 óra hajókázás után érkeztünk meg a Paradicsom szigetre. Nagyon szép fehér homokos tengerpart és türkizkék víz fogadott. Nem olyan szép mint a karib tenger, de azért nem rossz. 🙂

További egy állomás volt ahol még megálltunk sznorkelezni, illetve az utolsó megálló a visszatérés előtt egy mélytengeri halászat volt. A két sznorkelezés között ebédeltünk a hajón, amit ott helyben grilleztek. Nagyon finom volt minden. Itt ettük az egyik legjobbat az egész hét alatt.

Az út ára: 80 $ 2 főre

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Add meg a kommented
Kérlek add meg a neved