Idén nyáron a covid után végre lehetőségünk adódott külföldre tervezni a nyaralást. Az év korai szakaszában már lefoglaltuk az utat lesz-ami-lesz alapon. Akkor is megyünk, ha PCR teszt kell a ki illetve beutazáshoz. Egészen az utazást megelőző hétig a konzoli szolgálat hivatalos információi alapján PCR teszt kellett volna az Egyiptomba való beutazáshoz, azonban utazás előtt 4-5 nappal amit már hetekkel előtte pletykáltak hivatalosan is elfogadottá tették az oltásokat. Mindenféle megkülönböztetés nélkül elfogadják bármelyik oltást. Így még egyszerűbb lett a beutazás.

Idén először mindent rábíztunk egy utazási irodára, ami maximálisan jó döntés volt. Az egész szolgáltatással tökéletesen elégedettek voltunk, bár már korábban többször foglaltunk szállodát az invia.hu által, teljes utazást még sosem. Csak ajánlani tudom őket, általában nem kell az utat sem egyszerre kifizetni, több lépcsőben lehet rendezni az utazás előtti hónapokban.

Smartwings charterjárattal utaztunk az éjszaka közepén. 00:05-kor indultunk Budapestről, az út 3.40 percet vett igénybe. Kaptunk egy pohár vizet, illetve egy szendvicset, ami egyébként tök finom volt. A repülőn végig maszkban kellett lenni. Hajnalni 4 óra tájékán érkeztünk meg Hurghada nemzetköti repülőrérre. A leszállás után túristavízumot kellett váltani ami 25$ és kizárólag készpénzben fizethető.
Mivel nem ez volt az első utunk Egyiptomba nem lepődtünk meg, hogy többször átvilágították a bőröndöt.

4:30-kor már kint voltunk és vártuk a transzferünket a szállodába. Nem sokkal később már a szálloda halljában vártuk, hogy esetleg kapunk-e szobát korábban, nagyon jófejek voltak és már 8.00 körül meg is kaptuk a szobát.

Long Beach Resortban töltöttünk el 7 éjszakát. A szálloda szép, gondozott, a szobák tiszták voltak. Minden nap takarított egy fiatal srác. Tiszta törülköző, víz stb. A csapból inni tilos. Még fogmosáshoz is ásványvízet használtunk. Az ételekkel nem voltunk elégedettek. Kicsit úgy tűnt, hogy próbálják nagyon az európai ételeket hozni ami viszont elég unalmas egy héten keresztül . A szállodában több a la cart étterem is működik. Ezek közül mi kipróbáltuk a nemzetközi ízeket, olasz ízeket és núbiai ízeket felvonultató éttermeket. Mind közül a núbiai volt a legjobb, ahol 5 fogásos vacsorát szolgáltak fel. Minden tökéletes volt, az ízek, a díszítés, a kiszolgálás.

Az időjárás az egész héten tökéletes volt. 35-38 fok, szikrázó napsütés és egy felhő se volt az égen. Az esték is iszonyatosan melegek voltak, még este se ment a hőmérséklet nagyon 30 fok alá. Klíma nélkül esélytelen kibírni az életet.

Az egy hét alatt két illetve három fakultatív programon vettünk részt amit majd külön cikkben részletezek. Paradise Island nevű szigeten voltunk ami egy egész napos hajóúttal, sznorkelezéssel volt összekötve, illetve Kairoban és a gízai piramisoknál jártunk. Az egyik este betaxiztunk az igazi Hurghadara és egy egyiptomi srác, akinek mindenféle bazárja van körbevitt minket az egész városon. Érdekes volt mindenképpen…

A hazaút elég kimerítő volt. 4.30-kor indult vissza a repülő hajnalban, szintén Smartwings és ugyanazzal a kiszolgálással, viszont már hajnali 1-re jött a szállodába értünk a busz amivel elég gyorsan ki is jutottunk a repülőtérre. A becsekkolás után rengeteg időnk volt, a dutyfree-n kívül néhány árus volt nyitva. Éttermek mind zárva voltak, és negatívum, hogy nagyon hideg volt a reptéren belül. Mindenképp hosszúújjú felső szükséges. Alapból elég rossz szokásuk az egyiptomiaknak, hogy brutálisan nyomatják a klímát.

Összességében az egész nyaralás nagyon jó volt. Csodás helyeken jártunk ismét. A tenger gyönyörű, az ételek nem a legjobbak, az emberek kedvesek de néha túl rámenősek. Minden második ember mikor megkérdezte honnan jöttünk azt mondta, hogy ő is félig magyar… persze nem hittük el nekik, egész addig amíg az egyik tényleg félig magyar volt. Nagy volt a vezetékneve és Budapesten született, de 1 éves kora környékén visszaköltöztek Egyiptomba. Mindenki Mr. Nagí-nak hívta. 🙂 Kimondani persze senki nem tudta a vezetéknevét helyesen.

Budapest-Hurghada-Budapest, Long Beach Resort 8 nap 7 éj, transzfer, magyar nyelvű képviselet, biztosítás ~ 350.000 Ft.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Add meg a kommented
Kérlek add meg a neved